Opstelling in een groep ~ live

 

Zo werkt het

Voor dat we gaan opstellen, vinden wij samen een bondige formulering, een focus, voor jouw thema. Daarmee kunnen we aan de slag. Ik begeleid je stap voor stap.

Plaatsvervangend voor belangrijke personen of factoren kies jij de zogenoemde representanten en geef je ze één voor één een plek in de ruimte. Met de informatie die beschikbaar wordt via de representanten, kun je zien en voelen, hoe jouw innerlijk beeld van je betrokken systeem invloed heeft op jouw thema. De representanten laten daarbij zien, wat tot dan toe voor jou verborgen was. Door te aanvaarden van wat zich laat zien en door het uitspreken van wezenlijke woorden of zinnen, kan jouw innerlijke werkelijkheid veranderen. Je krijgt meer innerlijke ruimte, waardoor jij je eigen plaats binnen jouw systeem kunt innemen. Er ontstaat ontspanning en als gevolg daarvan is veranderen mogelijk.

 

Vraag stellen en representeren

Als je in een groep opstelt, is het de bedoeling dat de deelnemers van de groep als representanten ter beschikking staan voor de opstelling. Iedereen die voor een rol als representant gevraagd is, kan deze echter zeker ook weigeren.

 

Je kunt aan een opstelling in een groep op twee verschillende manieren deelnemen:

  • Je hebt zelf een vraag, die je wilt laten opstellen en je staat ter beschikking als representant voor andere opstellingen.
  • Je staat ter beschikking als representant en brengt zelf geen vraag in.

 

Of je nu als vraagsteller of als representant deelneemt, in beide gevallen is een opstelling (ook van een ander persoon) een waardevolle ervaring voor je eigen proces. Het deelnemen als representant biedt een uitstekende manier om kennis te maken met de methode van opstellen.

 

Prijs: 85 Euro met eigen vraag, 45 Euro als representant zonder eigen vraag (btw vrij)

 

 

Wanneer je jezelf op een opstelling wilt voorbereiden, kan het van waarde zijn om onderzoek te doen naar de basisfeiten van jouw familie. Als leidraad kun je deze vragenlijst gebruiken.