Alles wat ik in mijn leven heb ervaren, heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Deze gedachte maakt mij trots en geeft mij kracht.

Als derde van drie dochters ben ik in Oost-Duitsland geboren. Van daaruit ben ik in 1989, vlak voor de val van de muur, naar West-Duitsland gevlucht en 11 jaar later naar Nederland geëmigreerd.

 

Ik heb Duitse taal, sociale psychologie en communicatie gestudeerd, heb een postacademische opleiding in spreek- en interactiekunde gevolgd, heb 5 jaar als taaltrainer in één op één trainingen bij Taleninstituut Regina Coeli vele levensverhalen gehoord. Sinds 2005 werk ik als zelfstandige met mens, taal en communicatie. Later kwam er de invloed van het opstellingswerk en het sjamanistische werken bij.

 

Samen met mijn man mag ik twee prachtige dochters op hun weg in de wereld begeleiden.

 

Op mijn pad heb ik heel veel mensen ontmoet. Met hoe meer mensen ik in contact kom, hoe groter mijn ontzag voor ieder individueel levensverhaal wordt. Mijn respect en tolerantie tegenover al het andere blijft groeien. In de hedendaagse woordenschat zou men zeggen, mijn hart gaat steeds meer open. Dit is de basis voor mijn manier van werken.

 

Ik wil mensen graag inspireren en motiveren om hun blik te verruimen en daardoor nieuwe perspectieven op hun leven en de wereld om hen heen te ontdekken.  ...

Meer ...

 

Op zoek naar ondersteuning en duidelijkheid in mijn leven ben ik in 2007 in de wereld van de klassieke familieopstellingen gestapt. Sindsdien zijn de inzichten over de verborgen systemische dynamieken die tijdens een (familie)-opstelling zichtbaar worden, niet meer weg te denken uit mijn bewustwordingsproces en mijn leven. De opleiding klassieke familie- en organisatieopstelling bij Indra Preiss in 2019/2020 heeft hier een extra verdieping in gebracht en mij ertoe opgeleid om met deze prachtige methodiek ook voor anderen diepe inzichten mogelijk te maken.

 

In 2011 ontdekte ik dat mijn interesses voor psychologie, communicatie, systemische samenhangen, geneeskunde, astrologie, planten en dieren, voeding en gezondheid, kunst en creatie (zie ook het verhaal over mijn aandachtstapijt) samen komen in een sjamanistische levensvisie.

Er volgden 3 jaar verdieping in het energetisch werk vanuit de traditie van het Siberische sjamanisme, waardoor ik bewust toegang kreeg tot het werken met energie. Later was ik 1 jaar actief lid bij de Tuukkaq-cirkel van de Groenlandse sjamaan Angaangaq Angakkorsuaq. Al sinds ik kan denken, leef ik de visie dat alles bezield en met elkaar verbonden is. Wij mensen maken deel uit van een groter geheel. In het systemisch opstellingswerk wordt deze visie voor mij duidelijk ervaarbaar.

 

Mijn manier van werken is gegrond op de overtuiging dat wij allemaal een uitdrukking van het leven zelf zijn. Door dit feit zijn we gelijk aan elkaar en allemaal met elkaar verbonden. Dus, als jij met een vraag naar mij toe komt, zit er ook een vraag voor mij in. Iedereen draagt voor zijn stuk de verantwoordelijkheid. Ik ben dankbaar dat wij elkaar op ons pad ontmoeten.

 

Iedereen is welkom en alles hoort erbij!