Dag Familieopstellingen

Representant / vraagsteller

Op de dag Familieopstellingen werken we in een groep. Er is ruimte voor 4 persoonlijke vragen. Je kunt als vraagsteller/representant of als representant deelnemen.

Als je deelneemt, betekent dit dat je bereid bent als representant op te treden in een opstelling van een mededeelnemer.

Wil je een vraag onderzoeken, geef je als vraagsteller op. Desgewenst is een individueel intakegesprek vooraf mogelijk. Voor het inbrengen van een vraag geldt: de eerste vier die zich met een vraag hebben aangemeld kunnen hun vraag opstellen. Het is vaak ook nog mogelijkheid tot verschuiving. Dat zal zich op de dag zelf laten zien.

Of je nu als vraagsteller of als representant deelneemt, in beide gevallen - ook word je misschien uiteindelijk niet als representant gekozen - is een opstelling een waardevolle ervaring voor je eigen proces. Vaak raken de opgestelde vragen ook je eigen thema´s.

 

Alle thema´s

Je kunt alle thema´s opstellen waarvoor je een persoonlijke vraag of en verlangen hebt. Het kan bijvoorbeeld gaan over je persoonlijke ontwikkeling, liefde, relatie tot anderen, opvoeden, gezondheid, werken, ondernemen. Als je alleen nieuwsgierig bent, levert dat oppervlakkige of nietsbetekenende opstellingen op.

 

Actuele data:  zie agenda van de website.

Tijd: 10.00 – ca. 17 uur

De dagplanning is een benadering. Een opstelling duurt ongeveer 1 uur, soms langer, soms korter.

Prijs: opstellen persoonlijke vraag in de groep de hele dag 85 Euro, deelname als representant de hele dag 45 Euro (beide btw vrijgesteld)

Programma

09.45 uur: deur open
10.00 uur: welkom, inleiding
10.30 uur: opstellingen
13.00 uur: lunch: neem zelf je lunchpakket mee; voor koffie, thee en water wordt gezorgd
13.45 uur: start middag
14.00 uur: opstellingen
16.30 uur: afronding en check of er nog iets nodig is
17.00 uur: afscheid

Familieopstellingen vervangen geen geneeskundige behandeling. Ze kunnen wel een zinvolle ondersteuning zijn bij ziekte. Veel ziektes zijn immers gelinkt aan onverwerkte emotionele stukken.‚Äč Wie een sessie of workshop volgt bij Christiane Hilgenberg, doet dit op eigen verantwoordelijkheid. Aan personen onder psychiatrische behandeling, ernstig zieken (overdraagbare aandoeningen) of minder validen vragen we eerst contact op te nemen met Christiane Hilgenberg om eventuele praktische problemen op te lossen en om te kijken of deze sessie of workshop geschikt is. Alle vormen van belangrijke medicatie zoals bv. psychopharmaca, medicatie voor hartaandoeningen en dergelijke, moeten aan Christiane worden gemeld. Dit valt uiteraard onder het beroepsgeheim. In geval van twijfel is de deelname enkel mogelijk met instemming van de behandelende arts.