Thema-ochtend/avond met Opstellingen

 

In een groep samen een thema onderzoeken

Regelmatig vindt in Den Bosch een thema-ochtend/avond met opstellingen plaats. Iedere keer een ander thema.

Spreekt het thema jou aan?  Raakt het iets in jou? Wil je er liever van weglopen, maar weet je stiekem dat er onder het thema een schat voor jou verborgen ligt? Kom dan samen met gelijken het thema onderzoeken!

Of je nu je ervaring met…, je idee over…, je angst voor…, je worsteling met…, je liefde tot … of je verlangen naar ...(het thema) deelt, door in een veilige ruimte te luisteren naar wat de ervaring van de ander is, komt er voor iedereen meer helderheid, ontspanning en heelheid.

Wil je voor jezelf een stap verder, dan nodig ik je uit jouw vraag rond het thema op te stellen. Hierdoor zijn nieuwe inzichten mogelijk en kan tot dan toe ongeziene informatie zichtbaar en voelbaar worden.

 

De thema-bijeenkomsten zijn zeer geschikt om kennis te maken met de mogelijkheden die (familie-)opstellingen voor je bieden.

 

Actuele data: zie agenda

Tijd:

ochtend: 10.00 - ca. 13.00 uur

avond: 19.00 - ca. 22.00 uur

Prijs: 45 Euro (btw vrij)

minimaal 4 deelnemers

 

Thema: Moeder

aanmelden

Thema Moeder

Wat is de relatie tot onze moeder ingewikkeld of kan ik beter zeggen de relatie tot onze moeder heeft vele lagen?

Zij is in eerste instantie onze hele wereld. We voelen ons niet gescheiden van haar. Dat gaat na de eerste paar maanden veranderen en daarna is het in ons belang als kind dat het goed gaat met de persoon die voor ons zorgt en van wie we het meest afhankelijk zijn. In onze kinderlijke liefde gaan we alles in onze macht staande doen als het maar goed gaat met haar, want pas dan zijn we verzekerd dat zij voor ons blijft zorgen en hopen wij de liefde te krijgen waarnaar wij zo verlangen, omdat wij haar zo lief hebben.

Dat gaat ver, heel ver, en na gelang onze moeder goed of minder goed voor zichzelf zorgt, hebben wij ons gesocialiseerd en overlevingsstrategieën ontwikkeld, die ons nu soms in de weg staan als we ons eigen leven willen leiden.

We houden van haar, maar we willen ook los. We willen haar niet kwijt, maar we willen ook ons eigen weg volgen. Ze is ons voorbeeld of we hebben juist het gevoel dat we alles anders willen doen. We zijn boos op haar, omdat ze ons niet gaf of geeft waar we denken recht op te hebben. We willen nog steeds terug in haar buik, omdat het leven zo zwaar is. Ze is er niet meer en daar heb je moeite mee...

De relatie tot onze moeder heeft vele lagen en ze hebben allemaal invloed op ons leven nu. Wil je ontdekken hoe je oud zeer kunt helen? Wil je op jouw plek komen? Daar waar liefde stroomt en de kracht van de vorige generaties naar je toe komt? We kunnen onze relatie tot onze moeder ONT-wikkelen.

aanmelden

Thema: Vader

aanmelden

Thema Vader

Wat is jouw verhouding tot je vader? Wie is hij voor jou? Net als je moeder hoort hij bij de mensen die voor jou zorgden. Jij had er alle belang bij dat het goed ging met hem, want als het met hem goed ging, was jij van zorg verzekerd. Vanuit kinderlijke liefde zijn wij allemaal bereid heel veel voor die ander te doen of te dragen. Het is een onvoorwaardelijke liefde. Waardoor wij als kind vaak over onze grenzen gaan. Daar kunnen wij als kind niets aan doen. Dat gebeurt gewoon. Maar vaak hebben we er als volwassene later wel last van. Of hoe staat het met het gevoel over je eigen essentie als man of als vrouw? Heb je een veilige basis, waarop je mag vertrouwen? Hoe is het met jouw doorzettingsvermogen? Ben je succesvol? Welke rol speelt het mannelijke in jouw leven? Wie respecteer je meer, mannen of vrouwen?

Maar laat onz nog eens teruggaan naar je vader.

Was hij jouw grote held? Of was hij er nooit? Misschien ook nooit voor jou? Heeft hij jou op het juiste moment de juiste ondersteuning gegeven of heeft hij jou klein gehouden, door alles voor jou te fixen?

Wat had hij voor een relatie met je moeder? En konden zij met z´n tweeën als partner een stevige (emotionele) basis voor jou bieden? Was jij mama´s lieve jongen, omdat jij haar wel begreep en papa er toch niet was? Of was jij voor papa het mooie prinsesje, omdat jij er wel voor hem was en ook nog veel jonger en mooier dan mama?

Er ligt zo veel in deze eerste relatie die wij tot onze ouders hebben. De plek die wij in deze relatie als kind innemen, of de rol die ons hierin als kind wordt toebedeeld, heeft enorme invloed op ons leven als volwassene.

Wil je op onderzoek uitgaan, hoe dat bij jou zit en wil je ook horen hoe de ervaring van anderen met dit thema is? Ook in onze relatie tot onze vader kunnen wij ons ONT-wikkelen en daardoor ons eigen mannelijk stuk helen.

aanmelden

Thema: Relatie

aanmelden

Thema Relatie

Als mensen zijn wij sociale wezens. Dat betekent dat we ons – hoe dan ook – in relatie zetten tot de mensen uit onze omgeving. Wij nemen ons zelf als het ware door hen gedrag waar. Het is als of zij een spiegel voor ons zijn.

De eerste relatie hebben we meestal met onze ouders of de mensen die ons in de eerste levensjaren hebben verzorgd, gevoed, meer of min hebben (aan)geraakt. Deze eerste ervaring met relatie heeft dusdanig grote impact op onze manier hoe we latere relaties met andere mensen aangaan, dat het heel verhelderend kan zijn eens naar die vroege ervaring te kijken.

 

Voelde je jezelf veilig? Werd je gezien en gehoord? Werden jouw grenzen gerespecteerd of juist overschreden? Was je het buitenbeentje of de lieveling? Mocht je gevoelens uiten? Mocht je jezelf zijn? Werd je als individu ondersteunt? Moest jij inspringen omdat er iemand ontbrak of afwezig was? Kon jij vrijuit kind zijn of moest jij voor jouw ouders zorgen en hun lasten meedragen?

Welk voorbeeld heb je van je ouders gekregen m.b.t. een relatie tussen vrouw en man? Had jij een rol binnen de relatie van je ouders, b.v. bemiddelaar, buffer of was jij er wel voor de ene ouder terwijl de andere ouder er niet was?

Als kind heb je met de ouder van het andere geslacht onbewust “geoefend” met een relatie hebben. Hoe was de relatie met je vader als je een dochter bent? Hoe was je relatie met je moeder als je een zon bent? Je zult het niet voorkomen dat je als volwassene onbewust deze eerste “relatie” weer gaat opzoeken in en met je partner voor die jij kiest; met alles wat leuk en minder leuk was.

Heb je nu een thema met de relatie tot jezelf, tot een partner, tot je baas, tot vrienden enzovoort? Je kunt er door opstellingen meer inzicht en bewustzijn krijgen waar het vandaan komt.

aanmelden

 

Thema: Het zwarte schaap

Er komen regelmatig nieuwe thema´s bij. Schroom niet om naar een thema te vragen, wat bij jou speelt en waar jij graag mee aan de slag zou willen gaan.