Opstelling één op één ~ live

 

Zo gaat het in z´n werk

Voor dat we gaan opstellen, vinden wij samen een bondige formulering, een focus, voor jou thema. Daarmee kunnen we aan de slag.

Vervolgens ga jij met behulp van vloerankers (b.v. kleine matjes op die je later kunt gaan staan) belangrijke aspecten of personen in de ruimte een plek geven. Dit gebeurt spontaan en intuïtief.

Ik begeleid je erin één voor één op de verschillende posities te gaan staan en te voelen, welke informatie je op díe plek m.b.t. jouw thema kunt krijgen. Je zult duidelijke verschillen op de posities waar kunnen nemen b.v. door lichamelijke sensaties, gevoelens of beelden die in je opkomen. Alles is goed. Soms neem je helemaal niets waar – ook dat is goed. Langzaam ontvouwt zich voor jou voelbaar de onderliggende dynamiek tussen de gerepresenteerde aspecten of personen. Door te aanvaarden van wat zich laat zien en door het uitspreken van wezenlijke woorden of zinnen, kan jouw innerlijke werkelijkheid veranderen. Dit creëert ruimte voor oplossingen.

Ik ben de hele tijd jouw gids.

Wanneer je jezelf op een opstelling wilt voorbereiden, kan het van waarde zijn om onderzoek te doen naar de basisfeiten van jouw familie. Als leidraad kun je deze vragenlijst gebruiken.