Opstelling één op één ~ online

 

Zo gaat het in z´n werk

Wij maken een afspraak. Ik stuur je op tijd een link, waarmee wij elkaar online op Zoom kunnen ontmoeten.

 

Voor een TAFELOPSTELLING ~ ONLINE in jouw eigen omgeving heb je het volgende nodig:

- ruimte waar je ca. 2 uur ongestoord bent

- apparaat waarmee je een stabiele internetverbinding kunt opbouwen.

- microfoon

- camera die je idealiter op een manier kunt instellen dat ik kan zien wat je op tafel voor je legt

- vel papier A4 of een neutraal kleedje

- 8 kleine voorwerpen die kunnen staan of liggen. (b.v. kleine kiezelsteentjes, flessendopjes, pionnetjes of kleine notitieblaadjes).


Voor een OPSTELLING VIA EEN ONLINE PROGRAMMA heb je het volgende nodig:

- ruimte waar je ca. 2 uur ongestoord bent

- apparaat waarmee je een stabiele internetverbinding kunt opbouwen

- microfoon

- camera

Hieraan zijn 6 Euro meerkosten verbonden.

Voor dat we gaan opstellen, vinden wij samen een bondige formulering, een focus, voor jou thema. Daarmee kunnen we aan de slag. Ik begeleid jou stap voor stap.

Met behulp van kleine voorwerpen die je van tevoren hebt uitgezocht (b.v. kleine steentjes, doppen, pionnetjes of gewoon papiertjes) ga je belangrijke aspecten of personen op een tafel voor je een plek geven. Dit gebeurt spontaan en intuïtief. Wanneer we met het online programma opstellen, loopt het op dezelfde manier. Je doet dan alles echter via jouw beeldscherm.

Onder mijn begeleiding ga je in je verbeelding één voor één op de verschillende posities staan en voelen, welke informatie je op díe plek m.b.t. jouw thema kunt krijgen. Het voordeel bij een tafelopstelling is, dat je de voorwerpen kunt aanraken om beter in jouw voelen te komen. Dat is bij de computerondersteunde manier niet mogelijk. 

Bij beide manieren zal je duidelijke verschillen op de posities waar kunnen nemen b.v. door lichamelijke sensaties, gevoelens of beelden die in je opkomen. Alles is goed. Soms neem je helemaal niets waar – ook dat is goed. Langzaam ontvouwt zich voor jou voelbaar de onderliggende dynamiek tussen de gerepresenteerde aspecten of personen. Door te aanvaarden van wat zich laat zien en door het uitspreken van wezenlijke woorden of zinnen, kan jouw innerlijke werkelijkheid veranderen. Dit creëert ruimte voor oplossingen.

Ik ben de hele tijd jouw gids.

Wanneer je jezelf op een opstelling wilt voorbereiden, kan het van waarde zijn om onderzoek te doen naar de basisfeiten van jouw familie. Als leidraad kun je deze vragenlijst gebruiken.