Alles wat ik in mijn leven heb ervaren – positief of negatief -, heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Deze gedachte maakt mij trots en geeft mij kracht.

 

Als derde van drie dochters ben ik in Oost-Duitsland geboren. Van daaruit ben ik in 1989, vlak voor de val van de muur, naar West-Duitsland gevlucht en 11 jaar later naar Nederland geëmigreerd.

 

Ik heb Duitse taal, sociale psychologie en communicatie gestudeerd, heb een postacademische opleiding tot spreek- en communicatiecoach gevolgd, communicatie- en taal-trainingen gegeven, 5 jaar als taaltrainer in één op één trainingen bij Taleninstituut Regina Coeli vele levensverhalen gehoord. Sinds 2005 werk ik als zelfstandige met mens, taal en communicatie. Later kwam er de invloed van het opstellingswerk en het sjamanistische werken bij.

 

Samen met mijn man mag ik twee prachtige dochters op hun weg in de wereld begeleiden.

 

Op mijn pad heb ik heel veel mensen ontmoet. Met hoe meer mensen ik in contact kom, hoe groter mijn ontzag voor ieder individueel levensverhaal wordt. Mijn respect en tolerantie tegenover al het andere blijft groeien. In de hedendaagse woordenschat zou men zeggen, mijn hart gaat steeds meer open. Dit is de basis voor mijn manier van werken.

 

Ik wil mensen graag inspireren en motiveren om hun blik te verruimen en daardoor nieuwe perspectieven op hun leven en de wereld om hen heen te ontdekken.

 

Iedereen is welkom, alles hoort erbij!