Opstelling in een groep

 

Na een kort voorgesprek formuleer jij een bondige vraag. Ik zal ook naar de basisfeiten van jouw familiegeschiedenis vragen. (Zie hiervoor de vragenlijst) Representanten worden door jou plaatsvervangend voor belangrijke personen of factoren opgesteld. Met de informatie die beschikbaar wordt via de representanten, kun je zien en voelen, hoe jouw innerlijk beeld van je (familie)-systeem invloed heeft op jouw thema. De representanten laten daarbij zien, wat tot dan toe verborgen en onbewust was. Door het zien, aanvaarden en teruggeven van verantwoordelijkheden krijg je de kans jouw familie met nieuwe ogen te bekijken, waardoor zich je innerlijke werkelijkheid kan veranderen. Dit creëert ruimte voor oplossingen.

 

Je kunt aan een opstelling in een groep op twee verschillende manieren deelnemen:

  • Je hebt zelf een vraag, die je wilt laten opstellen en je staat ter beschikking als representant voor andere opstellingen.
  • Je staat ter beschikking als representant en brengt zelf geen vraag in.

Of je nu als vraagsteller of als representant deelneemt, in beide gevallen is een opstelling (ook van een ander persoon) een waardevolle ervaring voor je eigen proces. Het deelnemen als representant biedt een uitstekende manier om kennis te maken met de methode van (familie-) opstellingen.

Als je jouw vraag liever in een individuele setting wilt bespreken kun je voor een Opstelling één op één kiezen.