Opstellingen

 

Wij staan niet los van onze cultuur, traditie, tijdsgeest enz. en we staan al helemaal niet los van onze familie van herkomst. Door loyaliteitsbanden zijn wij met onze voorouders verbonden, waardoor we hun onverwerkte emotionele ladingen met ons meedragen en onbewust in ons eigen leven manifesteren.

 

Een opstelling gaat over het innerlijke beeld, dat jij van jouw familie- of een ander systeem hebt, waar je mee verbonden bent. Dit beeld ligt diep binnen in jezelf en beïnvloedt van daaruit onbewust jouw voelen en handelen.

Een opstelling maakt het beeld zichtbaar en laat tegelijkertijd zien op welke plaats jezelf in dat systeem staat. Vaak is dat niet de plek die voor jouw persoonlijk de juiste plek is om krachtvol je eigen leven te leiden.

Tijdens een opstelling neem je jouw eigen plek in, worden onbewuste loyaliteiten opgelost en kunnen de positieve krachten van je voorouders naar je toestromen. Vaak voel je je daarna helderder en opgeruimder. Een opstelling kan maanden en zelfs jaren lang doorwerken.

 

Heb je een vraag of een probleem waar je graag opheldering over wenst of een patroon waar je van af wilt, dan zijn er twee mogelijkheden:

Je kunt een opstelling in een groep of een opstelling in individuele setting doen.

 

Voor een opstelling heb je de basisfeiten van je familie nodig. Als leidraad ter voorbereiding kun je de vragenlijst gebruiken.